Известие

Collapse
No announcement yet.

сваляне гредите на тавана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• сваляне гредите на тавана

колеги искам да попитам как се свалят надлъжните греди на тавана.искам да ги освежа а не ми се пръскат на място.ако има значение колата е 156 SW
    Renault Laguna 1,9 dci

Първоначално публикувано от vask0 Покажи съобщение
    колеги искам да попитам как се свалят надлъжните греди на тавана.искам да ги освежа а не ми се пръскат на място.ако има значение колата е 156 SW
    Стана ми интересно - кои греди? Дето са за багажник ли?
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Да, тези.Поне аз така като съм ги заглеждал, ще трябва да се свали тапицерията на тавана....и моите са с изгоряла боя....
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Да, тези.Поне аз така като съм ги заглеждал, ще трябва да се свали тапицерията на тавана....и моите са с изгоряла боя....
        Ясно. А защо не ги махнете? Според мен само загрозяват колата - все пак това е мое виждане
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
          Всеки има право да няма вкус и да има погрешни убеждения...
          На членовете на клуба позволено ли е да пишат не по темата. Затова наказват простосмъртните.
          А колкото до как се свалят - двата края са капачки. Свалят се и изкачат болтовете. Няма смисъл да се разглабя тавана
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

точно така-сега проверих-двата края са капачки,свалят се лекичко и от долу има два болта
            Renault Laguna 1,9 dci

Comment

А на комбита без греди има ли под тапицерията на тавана места за дупки /които да се пробият в последствие/ за да се сложат греди?
              Sportwagon 2.0 T.S

Comment

Първоначално публикувано от badboy_pl Покажи съобщение
                А на комбита без греди има ли под тапицерията на тавана места за дупки /които да се пробият в последствие/ за да се сложат греди?
                Не.
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

можтаж греди на 156 спортвагон без надлъжни греди-как???

колеги,
                  ще използвам темата за да не пускам нова, та щом няма дупки за надлъжни греди на тавана на 156 спортвагона без фабрични такива и искаме да си сложим оригиналните греди, явно ще трябва да си дупчим ламарините по тавана както и да сваляме тапицерията по него - случайно някой да е монтирал надлъжни греди?
                  обаче за да е захващането като на оригиналните, някой би ли могъл да качи снимки отвън на тавана, а не отвътре на болтовете при махнат капак на гредата в двата й края (както е на последната снимка), както и на дупките само пак отвън но при махнати болтове/греда?
                  може ли някой да обясни болтовете как се захващат точно, на резба ли само, с гайки ли, отгоре-надолу или отдолу нагоре, има ли някакви уплътнения или шайби м/у тавана и гредите за да не влиза вода в купето?
                  виждам, че на самите греди отдолу има гумени уплътнения (но едва ли са само те) и 3-те дупки са елипсовидни без резба освен крайната която е отзад и е кръгла с резба - прикачам снимки.
                  знам, че най-лесният начин е да се отиде при монтажници на багажници, но ми се иска да съм наясно как е оригиналното захващане и да го направя така, а не да ми го направят както им дойде
                  благодаря предварително на отзовалите се колеги, за всички съвети и снимки също
                  Attached Files
                  Last edited by Madjo; d.m.y г., 20:06.
                  Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
                  Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
                  Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
                  sigpic

Comment

Човече, прави каквото си решиш, но ще си вкараш голям филм с това.....да знаеш....само ще си съсипеш колата....
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Под тапицерията трябва да има допълнително оребряване заради тези греди.Само с дупки и шайби или някакви планки отдолу няма да стане.Първия който се хване за тях и ще ти изкриви тавана.Не мога ти кача снимки, поразпитай, или виж на някоя кола с оригинални такива.И аз имах намерение да си присаждам ел.шибедах, но бързо се отказах.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Aз си мисля,че трябва да има полу подготовка,демек да са стигнали донякъде за да може да се произвеждат и от двата вида,с греди и без.Мисля че отвътре на гредата над вратите има заготовка за квадратни гайки,и място определено за пробиване.Това са само предположения,търсил съм много за 159,как се монтират релсите но не съм открил нищо.Някои дилъри в чужбина го предлагат като услуга,монтаж на релси.Затова мисля да реша по рационално проблема като си поръчах ето този багажник,и го чакам да дойде http://superautobg.com/naprechni-tov...k-po-model-gev супер изчистен е,и няма стърчащи греди отстрани,което най-много ми харесва
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

благодаря за бързите отзиви колеги, честно казано като се замисля колко е тънка ламарината на тавана, наистина би трябвало да има някаква подготовка на местата където се захващат тези надлъжни греди, също и трябва да са доста подсилени за да стоят здраво, пък и е малко странно бай Иналианец да е произвеждал две отделни купета на спортвагоните - едните с подготовка за греди, а другите без???
                          явно ще трябва да разглобя моята за да видя какво има отдолу, също ще поразпитам, ще потърся колега с фабрични греди и продължавам да събирам мнения
                          колега Mury евала за напречните греди, суперски са
                          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
                          Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
                          Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Madjo Покажи съобщение
                            благодаря за бързите отзиви колеги, честно казано като се замисля колко е тънка ламарината на тавана, наистина би трябвало да има някаква подготовка на местата където се захващат тези надлъжни греди, също и трябва да са доста подсилени за да стоят здраво, пък и е малко странно бай Иналианец да е произвеждал две отделни купета на спортвагоните - едните с подготовка за греди, а другите без???
                            явно ще трябва да разглобя моята за да видя какво има отдолу, също ще поразпитам, ще потърся колега с фабрични греди и продължавам да събирам мнения
                            Имаш допълнително усилване за гредите. Но нямам снимки. И надали някой ще тръгне да си сваля тавана за да направи снимките
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Madjo Покажи съобщение
                              Пробвай да търсиш в нета,аз от бая време търся за 159 но няма нищо............

П.С.На 156 гредите на самия таван ли седят,защото не помня,при 159 са на гредата над вратите,която хич не е с тънка ламарина
                              Last edited by Mury; d.m.y г., 17:14.
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X